Zamjenik premijera Turske Mehmet Şimşek potvrdio dolazak na SBF

215

Şimşek je postao zamjenik premijera Republike Turske u novembru 2015. godine. Ranije je obnašao funkciju ministra finansija. U vrijeme dok je bio na čelu Ministarstva finansija Turske Şimşekova fiskalna politika rezultirala je snažnim oporavkom turske ekonomije.

U okviru 7. SBF-a, koji organizira BBI banka u saradnji sa Vijećem ministara BiH, Şimşek će učestvovati u radu plenarne sjednice prvog dana SBF-a.

Ovogodišnji Sarajevo Business Forum u fokusu ima cijeli region, promovirajući viziju regije kao evropskog centra za proizvodnju zdrave hrane, proizvodnje energije iz obnovljivih izvora, edukacije za strane studente i atraktivne turističke i investicijske destinacije.

U drugom dijelu konferencije, 5. maja, svjetski eksperti, predstavnici institucionalnih investitora iz oblasti poljoprivrede, infrastrukture, energije, turizma i edukacije prezentirat će najbolja međunarodna iskustva iz ovih oblasti, te puteve za razvoj potencijala koje posjedujemo.

Tokom trajanja konferencije, kao i prethodnih godina, zainteresirani privrednici imaju mogućnost održati direktne sastanke sa investitorima koje će organizirati BBI banka.

Trećeg dana SBF-a predviđeno je da strani investitori posjete proizvodne pogone domaćih proizvođača.

PODIJELI