Turkish Airlines želi graditi novi aerodrom u Sarajevu

241

Ambasador Turske u BiH Cihad Erginay naglasio je u razgovoru sa ministrom komunikacija i prometa BiH Ismirom Juskom želju Turkish Airlinesa da gradi novi aerodrom u Sarajevu.

Ambasador Erginay je izrazio zainteresovanost turskih kompanija za ulaganja u BiH, a posebno je naglasio želju Turkish Airlinesa da investira u gradnju novog aerodroma u Sarajevu i otvaranje avionskih linija prema Mostaru, ali i drugim destinacijama u BiH, Tuzli i Banjoj Luci.

Ministar Jusko upoznao je turskog ambasadora o aktivnostima i prioritetima Ministarstva, gradnji mosta preko Save u Svilaju na Koridoru 5C, nastavku izgradnje autoputa kroz BiH, procesu digitalizacije…

Posebno je istakao ubrzani rad na dovršenju trasportne strategije BiH, izuzetno važnog dokumenta koji bi trebao biti usvojen prije Samita zemalja zapadnog Balkana u Parizu, 4. jula.

Jusko je naglasio da se sa usvojenom trasportnom strategijom BiH otvaraju vrata evropskih fondova za finansiranje velikih infrastrukturnih prometnih projekata.

Ambasador Erginay je u ime Turske ponudio stručnu i konsultantsku pomoć na projektima koji su u nadležnosti Ministarstva komunikacija i prometa.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here