Revlon kupuje Elizabeth Arden za 870 miliona dolara

451

Američka kozmetička tvrtka Revlon planira kupiti tvrtku Elizabeth Arden, također poznatog proizvođača kozmetičkih proizvoda za 870 miliina dolara. Vodstvo tvrtke predviđa da će spojeno preduzeće nakon uspješno završene transakcije lakše poslovati na inostranim tržištima.

Kozmetička tvrtka Revlon osnovana je 1932. godine u New Yorku tokom Velike depresije i provbitno je nudilo samo lakove za nokte raznih boja. Uskoro su usvoju ponudu dodali šminku i mnoge druge kozmetičke proizvode, te u samo nekoliko godina postali preduzeće vrijuedno više miliona dolara.

U pedesetim godinama prošlog vijeka, Revlon je ponudio svoje dionice na berzi i počeo se širiti u europske i južnoameričke zemlje i Japan, a danas djeluje u više od 120 zemalja širom svijeta i zapošljava gotovo 7.000 ljudi. Proizvodi šminku, parfeme, proizvode za njegu kože i proizvode za ličnu njegu i drugu kozmetiku, kojima je prošle godine generirao 1,9 milijardi prihoda od prodaje i imao 56 miliona dolara dobiti. U prvom tromjesečju ove godine, Revlon je ostvario dobit od 11 miliona dolara.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here