Otvorena četvrta zgrada BIT centra u Tuzli, posao za 30 mladih programera

396

U Tuzli je danas svečano otvoren četvrti objekat BIT (Business Innovation and Technology) Centra čime se značajno proširuju kapaciteti postojećeg centra.

Realizacijom projekta vrijednosti od blizu pola miliona KM, omogućena je potpuna prilagođenost potrebama kompanija koje se bave informaciono-komunikacijskim tehnologijama (ICT), a djeluju pod okriljem tuzlanskog “BIT centra”.

– “BIT centar” smo osnovali 2005. godine i time stvorili uslove za 400 inžinjerskih radnih mjesta. Kroz prvu, drugu i treću fazu smo educirali blizu 5.000 osoba i time stvorili novu osnovu za razvoj. Ovo je četvrta faza koja donosi 30 radnih mjesta za visokoobrazovane osobe koje rade programiranje za cijeli svijet – kazao je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, te dodao da je riječ o najboljem tehnološkom parku na području Balkana.

Prema riječima direktora “BIT centra” Roberta Martića, četvrta zgrada je od velikog značaja, jer je ovo javno preduzeće dobilo priliku za proširenje kapaciteta za minimalno 30 novih radnih mjesta.

Nakon četvrte, bit će nastavljena i 5. faza tj. BIT Centar 5, u prostoru obnovljene zgrade Grafičara. U tom prostoru, 5.fazi, još ovoga ljeta, očekuje se najmanje 60 novih radnih mjesta.
BIT Centar je samoodrživ i prerastao je već poslije svoje 2. faze u Javno preduzeće Grada Tuzla.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here