Nedostatak regulative natjerao upravitelje stambeno-poslovnih zgrada da se organizuju

437

U Privrednoj/Gospodarskoj komori Federacije BiH u Sarajevu 29. aprila organizirana je osnivačka Skupština Udruženja upravitelja stambeno-poslovnih zgrada Federacije BiH.
Privredna/Gospodarska komora Federacije BiH je prepoznala nužnost organiziranja kompanija čija je djelatnost u oblasti upravljanja i održavanja stambeno-poslovnih zgrada.
Nedostatak zakonske regulative na nivou Federacije BiH, kao i neusklađenost na nivou kantona i općina, samo su neki od mnogobrojnih razloga za formiranje ovog Udruženja.

Sjednici su prisustvovali predstavnici privrednih subjekata s područja Federacije BiH koji su na Skupštini izabrali organe Udruženja, koji će u narednom periodu raditi na rješavanju problematike.

Predsjednik P/G KFBiH Mirsad Jašarspahić je ukratko prezentirao rad Komore kao i mogućnosti koje se pružaju članstvom u Privrednoj/Gospodarskoj komori Federacije BiH. Također je naglasio da je osnivanje Udruženja u ovoj oblasti značajan iskorak za sve privrednike koji kroz institucije Komore mogu na kvalitetniji način ostvarivati svoje ciljeve..

PODIJELI