Kvadrat stana u centru Vukovara tek 400 eura

556

U ovom trenutku Vukovar nudi najjeftiniji kvadrat stana u Hrvatskoj, piše Glas Slavonije. Naime, kvadrat kuće ili stana u vukovarskoj četvrti Borovo naselje može se kupiti po cijeni od 350 eura. Zanimljiv primjer je i onaj iz sela Čakovci, gdje je jedna porodica za tek 4 hiljade eura kupila kompletno seosko imanje, prenosi novinska agencija Patria.

Da su nekretnine u Vukovaru trenutno najjeftinije potvrdila je vlasnica Agencije za nekretnina “Vukovarka” Ružica Dufek.

“Puno je kuća od 35 ili 45 kvadrata što su poslije rata, odnosno povratka 1998. godine bile obnovljene starijim domaćinstvima. Danas to nasljednici prodaju jer im je skuplje plaćati 300-tinjak kuna obveza na mjesec za kuću u kojoj nitko ne živi. A njihova ljubav prema Vukovaru, jer su ratnih godina odrastali negdje drugdje, ne veže ih čvrstim sponama za naš grad”, objasnila je Dufek te naglasila kako se kod nje uvijek vrti stotinjak nekretnina oglašenih za prodaju.

Dufek vjeruje kako bi s obzirom na rast tržišta cijene mogle pasti i na 200-tinjak eura za kvadrat. Trenutno se u centru Vukovara cijene kvadrata kreću oko 400 eura dok 500 eura prodavcu već znači koliko i dobitak na lutriji.

Gradonačelnik Ivan Penava kaže kako je Vukovar atraktivno mjesto za život. Tako je naveo primjer mlade porodice koja se u Vukovar preselila iz Osijeka. Kuću od 100-tinjak kvadrata kupili su u Borovu naselju za 24 hiljaade eura. Jedna mlada porodica iz okoline Virovitice nakon svatova je za 18 hiljada eura kupila kuću u Vukovaru. Novac sa svadbe donijeli su u kutiji od cipela.

PODIJELI