Finansijske aplikacije za pametne telefone

574

Pametni telefoni omogućavaju brojne pogodnosti koje rijetki koriste. S više od 1,5 miliona aplikacija u App Storeu i Google Playu, potrošači imaju pristup desecima hiljada finansijskih aplikacija na svojim telefonima.

Aplikacije su osmišljene s ciljem da se može ulagati, proračunavati i pratiti finansijsko stanje na računima. Mnoge od tih aplikacija Vam uz pametno korištenje mogu omogućiti da povećate vlastite prihode.

Danas je vrlo teško izaći nakraj sa rashodima. Jedan od načina da ne budete u minusu jeste pametna organizacija koja podrazumijeva kontrolu troškova i uvid u trenutno raspoloživo stanje. Ljudi često potroše novac koji ne bi trebali zato što “otprilike” pretpostave koliko treba da im ostane na računu.

U ovom članku, mi Vam donosimo neke od besplatnih aplikacija koje finansijski savjetnici preporučuju svojim klijentima.

Prosper Daily je lična finansijska sigurnosna služba za praćenje potrošnje i zaštite kreditnih kartica od prevara i grešaka. Zahvaljujući aplikaciji možete brzo vidjeti stanje na svom računu. Prosper Daily Vam omogućava da, ukoliko se pojavi sumnjiv nalog za otvaranje Vašeg računa, možete prijaviti nalog kao i blokirati onoga ko Vam pokušava preuzeti podatke.

Mint Bills je aplikacija koja Vam pomaže da pratite sve svoje račune, rokove i ostale pojedinosti na jednom mjestu. Također, šalje Vam podsjetnik kada su niska kreditna ograničenja i rok za isplatu. Imate i opciju da možete zakazati obračun isplate i uplatu sa bankovnog računa ili kreditne kartice.

Level Money je relativno nova aplikacija koja djeluje kao mobilni mjerač novca, tako da kada god želite možete pratiti stanje na  računu. Svakog prvog u mjesecu aplikacija se „puni“ novim prihodima i na temelju prethodne potrošnje oduzima Vam sa računa  7 posto i stavlja na štedni račun. Novac koji Vam ostaje možete potrošiti. Važno je istaći da postotak štednje možete prilagoditi shodno Vašem stanju na računu. Ono što je dobro jeste da Vas ova aplikacija „tjera“ da štedite.

Mint Personal Finance je aplikacija koja Vam omogućava da pratite budžet i da upravljate vlastitim novcem na jednom mjestu tako da možete vidjeti gdje trošite, a gdje možete uštedjeti. Mint Personal Finance automatski povlači i kategorizira sve transakcije koje se obavljaju. Aplikacija kreira budžet na temelju prošle potrošnje koji možete dodati i prilagoditi. Također, i ova aplikacija Vam nudi podsjetnike i upozorenja da plaćate račune na vrijeme.

Personal Capital nudi dijagrame i grafikone o Vašim prihodima, potrošnji i uspješnosti ulaganja, tako da jednostavno možete pratiti vlastite finansije. Pored toga, nudi Vam opciju da pravite poređenja sa glavnim indeksima kao i mogućnost koliko ste mogli osvojiti da ste slijedili upute koje su Vam naznačene u aplikaciji.

Pocket Expense Vam pomaže da pratite i razumijete stanje Vaših finansija. Možete ulaziti i upravljati sa više računa kao i preuzimati dnevne, mjesečne i godišnje statističke podatke. Aplikacija Vam omogućava da uspostavite ograničenja u potrošnji kao i alarme koji će Vas podsjećati kada treba da izvršite uplatu ili isplatu s računa.

PODIJELI