Dani poduzetništva žena 2016. godine

603

Udruženje poslovnih žena u BiH nastavlja svoje kontinuirane aktivnosti u snažnoj potrebi za ukazivanjem važnosti uloge i doprinosa bh. žena poduzetnica, njihovog umrežavanja i promocije.

Nastavljajući sa svojim aktivnostima, a ostvarujući svoju misiju, Udruženje poslovnih žena u BiH ove godine organizira Dane poduzetništva žena 2016. kao događaj koji već prerasta u tradicionalan. Organizacija Dana poduzetništva žena, koja se u BiH organizira po treći put, dio je svjetskog dana obilježavanja poduzetništva žena.

Aktivnosti koje Udruženje poslovnih žena u BiH organizira u okviru Dana poduzetništva žena 2016. koji se održavaju od 4. do 6. svibnja odvijaju se u nekoliko tematskih cjelina: sajamsko-izložbeni, poslovni susreti, kako domaći tako i regionalni, protokolarni i radni susreti poduzetnica i poslovnih žena sa veleposlanicama i političarkama, te investicijska konferencija i okrugli stol.

Okrugli stol

4. svibnja 2016. godine u kinu Igman Ilidža u 17:00 održat će se okrugli stol kojeg će otvoriti francuska veleposlanica BiH Claire Bodonyi.

Središnja tema okruglog stola je “Žene koje nose promjene u Bosni i Hercegovini”, dok su pitanja na koja će niz zanimljivih sugovornika dati odgovore sljedeća: “Kako razbiti stakleni plafon i boriti se protiv vlastite cenzure u upravljanju profesionalnom karijerom žena?”, “Što donosi prisustvo žena na čelu institucija, u njihovoj organizaciji i vođenju?” i “Postoji li žensko liderstvo u Bosni i Hercegovini i na koji način se odvažiti i afirmirati ženski pogled na svijet i promjene?”.

Kroz središnju temu nazočne će voditi iskusni bh novinari: Vlastimir Mijović, Arijana Saračević Helać i Ika Ferrer Gotić. Sudionici panela su renomirana imena diplomacije, politike i poslovnog svijeta.

Investicijska konferencija

5. svibnja 2016. godine na Ljetnoj pozornici Ilidža od 10:00 do 19:00 sati održat će se Investicijska konferencija sa sljedećim temama: poljoprivreda, turizam (zdravstveni, seoski, i kao stil života) te financije.

Žene koje nose promjene u Bosni i Hercegovini će svojim životnim i poslovnim primjerima dati ideje za razvoj i rast ekonomije Bosne i Hercegovine.

Sajam

Istog dana, 5. svibnja 2016. godine na Ljetnoj pozornici Ilidža od 10:00 do 19:00 sati će se upriličiti i sajam prodajno-izložbenog karaktera, koji ukazuje na proizvodnu i uslužnu djelatnost ruralnog sektora, te daje uvid na značajan dio razvojnog kapaciteta Bosne i Hercegovine. On je rezultat dugogodišnjeg stvaranja i realizacije prekrasnih ideja bosanskohercegovačke žene!

Prije samog početka Dana poduzetništva žena 2016. u Hotelu Terme Ilidža s početkom u 16:00 sati održati će se press konferencija na kojoj će se novinarima uz Aidu Zubčević, predsjednicu Udruženja poslovnih žena BiH obratiti i francuska veleposlanica u BiH Claire Bodonyi, ministrica Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice i rukovoditeljica Azra Čolić.

PODIJELI